Bloppis för klimatet

av tramsfrans

Ja igår blev det lite tokigt som ni kanske såg. Tråkigt att jag plötsligt för hela Aftonbladets talan och har kommit ut som klimatförnekare? Någon tyckte till och med att min blogg var ”värre än Avpixlat”!

Jag brukar alltid skoja och säga att det känns lite 2007 att blogga, men det är ju fel eftersom folk fortfarande inte verkar förstå vad en blogg är för något och vad som skiljer ett blogginlägg från t.e.x. en redaktionell text eller en ledarartikel. Det kanske är för mycket begärt av vuxna människor, jag vet inte, men det är ju alltid lättare att skrika först och kolla sen. Jag tycker dock helt seriöst att det är problematiskt att folk inte verkar förstå skillnaden?

För att städa upp efter den här oredan så har jag beslutat mig för att ha en bloppis! Jag har förstått att det är något som man måste ha som bloggare. Plus att det är bra för miljön med återvinning! Vi måste alla dra vårt strå till stacken om inte jorden ska gå under, och nu känner jag att det är min tur att ge något tillbaka till Moder Jord. Många bäckar små!

Här har vi två sopsäckar med kläder som jag rensat ut från min glamourösa walk in closet (alla bloggare har en sån). Det är jättemycket Fred Perry-pikéer från 2008, färgglada chinos från MQ:s höstkollektion 2006 samt en riktigt stickig ulltröja som jag köpte på en Weekday-rea för fem år sen bara för att den var billig. Plus massa Björn Borg-kalsonger som jag har haft sedan jag gick i åttan! Ja ni hör ju själva, det här är en once in a lifetime-grej.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Nu har ni chansen att dra ert strå till stacken och ge nytt liv till massa gamla kläder. Det känns lite konstigt att föreslå en budstart, men jag tänker mig att vi börjar någonstans kring 10.000 kronor och ser vart det slutar sen. Ni får ändå tänka att det tog mig MÅNADER av studiebidrag att få ihop till det här. Eventuella intäkter skänker jag inte till någon klimatorganisation, men däremot till mitt eget taxikonto så att jag inte tar upp massa onödig plats på tunnelbanan.

Det känns tråkigt att de som rasade på min blogg igår troligtvis inte kommer att läsa det här inlägget eftersom de redan gått vidare till att vara arga i något annat kommentarsfält istället. Nu när jag äntligen försöker göra något positivt för klimatet så kommer ingen att se det!

Det är inte mycket att göra åt, men varsågoda att komma in med bud. Jag finns på mejlen också. Nu ska jag ta flyget in till stan och kolla lite på stadsjeepar.

Malena Ernman tackar nej till gig utomlands

av tramsfrans

För några år sedan så var det trendigt att tacka nej till event i Sverige och skryta om att man var utomlands. På sistone så har Malena Ernman anammat en helt ny trend med ett liknande tema, och det är att tacka nej till event utomlands och skylla på att hon måste stanna hemma i Sverige med hänsyn till klimatet.

Verkligen ädelt av Malena Ernman att avstå från EN flygresa till Nya Zeeland för att rädda klimatet för kommande generationer. Nu är det fixat! Det här måste vara någon typ av rekord i blygsamt skryt. Alltså att först säga att man har en eventuell internationell karriär på gång på Nya Zeeland, men att man tyvärr måste stanna hemma för att rädda världen.

Klimathotet har naturligtvis en direkt korrelation med Malena Ernmans turnéschema. Det är sedan gammalt.

Inte nog med att Malena Ernman avstått från att resa till Nya Zeeland, hon har dessutom också avstått från att göra en jobbresa till Tanzania! Malena Ernman verkar inte göra något annat än att tacka nej till olika gig utomlands eftersom världens framtida välbefinnande vilar på hennes axlar.

Malena Ernmans gloria måste verkligen skava runt huvudet. Det kan inte vara lätt att känna att hela världens klimatproblem ligger som en tyngd på ens axlar. Ingen kan göra allt, men alla kan lägga upp en bild på Instagram. Det har jag alltid sagt.

Sigrid Bergåkra – mer singel än någonsin!

av tramsfrans
sigrid

Nu är det äntligen bekräftat. Bonde söker fru-Sigrid har brutit upp med den mystiska hästmiljonären Pål som hon träffade i slutet av förra säsongens inspelningar. Som en pilsk travhäst skrittade han in i hennes liv och spelade dragspel, men nu har han alltså ridit bort i solnedgången för alltid. Typiskt karlar! Aftonbladet rapporterar:

”Och parets kärlekskris verkar nu ha tagit död på förhållandet helt. För Hänt Extra berättar Sigrid att relationen är över.

– Det är över! Jag har aldrig varit så mycket singel som jag är just nu, säger hon till tidningen.”

Sigrid Bergåkra ska alltid vara värst. Hon är inte bara singel, hon har ALDRIG VARIT så mycket singel som hon är just i detta nu! Ingen har någonsin varit mer singel i hela världshistorien än Sigrid Bergåkra från Bonde söker fru. Får hon syn på en karl så springer hon därifrån snabbare än Linda Lindorff hinner börja prata om Let’s Dance.

”Vad gäller kärleken ser Sigrid Bergåkra, trots uppbrottet, positivt på framtiden.

– Jag är obotligt lycklig och strong som en Hälsingefura. Det är väldigt få stunder som jag inte är lycklig. Mina mål är fortfarande att jag ska bli någons ärbara kvinna.”

Om det är någon persons ordförråd som jag verkligen är avundsjuk på så är det faktiskt Sigrid Bergåkras. Inte ens jag skulle komma på att kalla mig själv för ”ärbar Hälsingefura”. Vad betyder det ens?

Jag vet inte, men jag är glad över att Sigrid är singel igen. Känner jag henne rätt så kommer det inte dröja länge innan hon är förälskad igen, och då kommer hon vara mer kär än någon annan person i världshistorien någonsin har varit.

Persbrandt och Gustafssons tårtbråk

av tramsfrans

Foto: Andreas Bardell

Jag ska försöka sammanfatta det bråk som rasat den senaste veckan mellan Robert Gustafsson, Filip och Fredrik och Mikael Persbrandt. Ja ni hör ju själva, alla kända män i hela Sverige är mer eller mindre inblandade i den här härvan.

Allt började i måndags när det blev offentligt att Robert Gustafsson hoppar av Filip och Fredriks filmatisering av deras bok Tårtgeneralen. Anledningen till detta ska ha varit att manuset ”inte nått upp till en tillfredsställande nivå” och att Gustafsson därför känt sig tvungen att hoppa av.

Här vill jag genast att vi pausar för reflektion. ROBERT GUSTAFSSON hoppar av ett filmprojekt för att manuset är för dåligt? Starka ord från en skådespelare vars senaste projekt var Morran och Tobias-långfilmen. Den var ju inte direkt någon potentiell Oscar-vinnare heller.

Efter att ha googlat på andra projekt som Robert Gustafsson medverkat i så blir jag ännu mer förvirrad. Eller vad sägs om ”Lilla Jönssonligan”, ”Rolandz The Movie”, svenska rösten i ”Ice Age 4” samt ”Rena rama Rolf”. Alla de där produktionerna ska alltså ha haft bättre manus än Tårtgeneralen?

Det här får mig onekligen att undra huruvida det är Robert Gustafsson som blivit mer kräsen eller om det verkligen är så att Tårtgeneralen kommer bli den sämsta svenska filmen som någonsin har producerats? Tanken är verkligen svindlande!

Som tur är så har produktionen blixtsnabbt hittat en ersättare i Mikael Persbrandt. Nu har Mikael gett en känga till Robert på Instagram.

Mikael Persbrandt är TROLLBUNDEN! Är det verkligen samma film de pratar om? Intressant att Robert Gustafsson och Mikael Persbrandt har så diametralt skilda uppfattningar om Tårtgeneralen. När man läser Mikael Persbrandts beskrivning av filmen så får man intrycket att Tårtgeneralen kommer bli ett EPOS för hela Sverige under de kommande 100 åren. En modern klassiker lika bra som alla sju Änglagård-filmer tillsammans!

Å ena sidan så har det inte gått sådär jättebra för Micke P på sistone heller. Tänker kanske främst på att han blev bortklippt från Hobbit-filmen till förmån för en björn. Därför så hoppas jag verkligen att det här projektet blir lyckat. I vinter så har vi svaret!

Björn Skifs säger nej till Så Mycket Bättre

av tramsfrans

Jag har märkt av en ny trend, och det är att det är inne bland kändisar att tacka nej till tv-program som man inte vill vara med i och därefter skryta om det för alla oss andra!

Vi har bland annat sett det när Tommy Körberg talat ut i ett flertal intervjuer om hur han vägrar vara med i Let’s Dance, och nu har dessutom Björn Skifs förklarat att han inte vägrar vara med i Så Mycket Bättre. Aftonbladet rapporterar:

”Men han har inte enbart positivt att säga om programmet. I podden avslöjar han varför han aldrig har medverkat.

– När programmet till stor del ändå ska bestå utav att man ska vända ut och in på sig själv och berätta om sitt elände, och gärna ha någonting riktigt tragiskt att berätta eller något problem eller sådär, då tappar jag intresset helt alltså, säger Björn Skifs i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Hemskt att behöva dela med sig av något PRIVAT när man är med på tv! Björn Skifs vill verkligen inte dela med sig av någon personlig anekdot eller bjuda på sig själv i onödan. Han vill sjunga ”Hooked on a feeling” och gå hem sen.

”Han berättar att han intellektuellt kan förstå att det inte räcker med att artister spelar varandras låtar – det måste handla om någonting annat för att det ska bli intressant för folk. Men det är inte något som faller honom i smaken. Så länge programformatet ser ut som det gör kommer fansen önskan om att se Skifs i det populära musikprogrammet inte gå i uppfyllelse.”

Jag tycker faktiskt inte att Så Mycket Bättre är så otroligt personligt. Det är ju inte så att varenda person som varit med i Så Mycket Bättre har berättat något traumatiskt. Vissa har gjort det, absolut, men det känns ju knappast som ett obligatoriskt krav för att få vara med. Vem minns ens något som någon artist berättar när de är med i Så Mycket Bättre? Det känns som att Björn Skifs har överskattat hela svenska folkets kognitiva förmåga.

Om det går bra att vara med i Nemo Hedéns podcast så kan jag känna att man inte borde ha så otroligt höga krav annars heller, men det kanske bara är jag? I vilket fall som helst så tycker jag att Björn Skifs borde sluta skryta om att han är för bra för att vara med i Så Mycket Bättre. Kan Carola och Lena PH vara med så kan Björn Skifs också.

Agneta Sjödin och orgierna på fortet

av tramsfrans

Agneta Sjödin har äntligen talat ut om alla orgier på Fångarna på fortet-inspelningarna! Man blir överraskad över att de hann spela in några tv-program över huvud taget med tanke på hur mycket det befruktades kors och tvärs. Agneta har gästat Daniel Redgerts podcast och förklarat hur det ligger till. Expressen rapporterar:

”Det är ju väldigt mycket orgier på fortet, i varenda cell, säger hon bland annat om de sexrykten som florerat kring programmet.”

Vet ni vad, jag UNNAR verkligen våra svenska kändisar lite vuxenmys på främmande ort! Allting pekar mot att Fångarna på fortet är kändis-Sveriges motsvarighet till att åka på konferens med kollegorna, och när man är på konferens så vet man aldrig vad som händer!

”Hon skrattar och fortsätter berätta att det har blivit lugnare med åren:

– Jag kan tyvärr inte säga något. Men det känns som att det var lite vildare på nittiotalet när jag jobbade med det då, då hörde jag mer rykten. Nu hör jag inte så mycket sånt, säger hon i podcasten.”

Det här tycker jag är oroväckande. Vill inte svenska kändisar festa och ligga med varandra utomlands längre? Eller är det så att de fortfarande gör det, bara att ingen berättar för Agneta Sjödin eftersom hon har fullt upp med att leta efter hjärtformade stenar på stranden? Ingen vet!

Jag kan dock inte låta bli att minnas Fångarna på fortets guldålder. Jag pratar givetvis om 2004 då Robinson-Zubeyde ska ha visat pattarna för Farmen-Qristina. Såhär rapporterade Aftonbladet då:

”De hann knappt landa i Frankrike förrän bråket var i full gång. På hotellet började Zübeyde Simsek, 35, skrika på Qristina Ribohn, 48, efter att hon anklagat Zübeyde för att ha visat brösten för de andra på planet ner till Fort Boyard.

– Qristina säger att hon har bildbevis men jag har inte visat brösten vad jag vet.”

Varför händer inte sånthär längre? Varför har folk slutat visa brösten på flygplan? Det här var visserligen på tiden då meteorologer vek ut sig i Slitz, men ändå!

”Qristina började irritera sig på Zübeyde redan på flygplatsen hemma i Sverige i går.

– Hon började hinka i sig flaskvis redan på Arlanda. Jag tog henne åt sidan och frågade om hon ville ha antabus.”

Det enda man kan konstatera att kändis-Sverige var bättre förr. Make kändis-Sverige great again!

Calle Schulman förklarar krig mot Systembolaget

av tramsfrans

Det finns inget som Calle Schulman älskar mer än ett riktigt bra samarbete på Instagram. Tidigare i veckan så talade han sig varm om hur fantastiskt det är med Mathem och att man numera kan köpa vin hos dem! Calle tycker att Systembolaget är deppigt och får numera all sin alkohol levererad till dörren istället.

Hemskt att behöva handla sitt vin på Systembolaget!  Tänk om Calle Schulman t.ex. skulle få syn på en ALKOHOLIST när han köper sin torsdags-chablis! Usch vad jobbigt! Hemskt att behöva röra sig ute i samhället bland vanliga människor när man kan barrikadera sig hemma istället och köpa vin med två dagars framförhållning på Mat Hem.

”Så otroligt skönt att slippa gå in på det deprimerande Systembolaget. Som ju är bra i sig. Men alkigt” 

Jag tycker att det här är så oklart. Alltså att klaga på att Systembolaget känns ”alkigt” när man själv dricker alkohol? Ungefär som att det är mindre ”alkigt” att köpa samma flaska vin på Mathem än på Systembolaget. Lite finare, lite bättre!

Är det verkligen så ”alkigt” att handla på Systembolaget? Isåfall borde ju majoriteten av Sveriges befolkning ha alkoholproblem. Det känns ironiskt att Calle Schulman ska försöka ha en avslappnad inställning till alkohol men samtidigt klankar ner på folk som besöker Systembolaget och tycker att det är ”alkigt”. Det om något känns deprimerande och ofräscht.

Kämpa på Calle Schulman! Jag tycker att din kamp för att slippa Systembolaget men samtidigt få dricka alkohol är riktigt stark. Önskar dig lycka till med framtida vinleveranser!

Mamma Mia får uppföljare

av tramsfrans

Jag vet att den här bloggen mest ska handla om svenska kändisar, men idag gör jag ett undantag. Force majeure! Mamma Mia-filmen från 2008 ska få en uppföljare! Skrek rätt ut när jag fick beskedet imorse, och då var jag ändå relativt bakfull. Aftonbladet rapporterar:

”Filmen beräknas få biopremiär den 20 juli 2018 i USA, skriver Variety.

Enligt källor till tidningen ska filmen utspela sig flera år innan handlingen i originalfilmen och följa Meryl Streeps, Colin Firths och Pierce Brosnans karaktärer. Handlingen ska kantas av Abba-låtar som inte förekom i den första filmen.”

Jag har tappat räkningen över antalet gånger som jag sett Mamma Mia. Varje gång någon frågar mig om min favoritfilm så svarar jag Mamma Mia. Folk tror alltid att jag är ironisk men jag menar det till HUNDRA procent.

Förra året tog jag min besatthet ett steg längre och åkte till den grekiska ö där filmen spelades in, och om två veckor ska jag åka tillbaka (!) för att bestiga berget med kyrkan precis som Meryl Streep gjorde medan hon viftade med sjalen och skrek på Pierce Brosnan för att han var så douchig på 70-talet. Längtar!

”Björn Ulvaeus och Benny Andersson ska även denna gång vara exekutiva producenter. Vilka skådespelare som tackat ja är okänt.”

I vanliga fall så hatar jag när man gör uppföljare för att kunna tjäna ännu mer pengar, men jag känner att jag inte orkar bry mig längre. Björn och Benny spårade ur redan när de byggde om Tyrol på Gröna Lund för att ha ”Mamma Mia The Party” och sålde biljetter för 1340 kronor styck. Nu kan de lika gärna köra på och spela in en till film. Folk kastar upp alla sina pengar i luften så fort de hör introt till Super Trouper!

Abba kommer aldrig att återförenas, men jag är nöjd om vi får en uppföljare till Mamma Mia. Jag tar det jag får. Jag har gråtit till ”Slipping through my fingers”-scenen i snart tio år och behöver något nytt att vara ledsen över.

Nu är bara frågan vilka som ska få äran att få en roll i filmen. Enligt obekräftade uppgifter så pågår förhandlingar med Anna Book, men det finns en risk att filminspelningarna krockar med Fångarna på fortet. Den som lever får se!

Camilla Läckbergs katt går på lugnande

av tramsfrans
lackberg

Varje dag så skrivs det spaltmeter efter spaltmeter om våra svenska kändisars öden och äventyr. Något som däremot inte uppmärksammas lika ofta är våra svenska kändisars husdjur. Det kan faktiskt vara jättejobbigt att vara kändishusdjur i Sverige idag!

Jag tänker först och främst på Camilla Läckbergs katt Nemi. Nemi har haft det väldigt kämpigt ända sedan Polly föddes. Polly är alltså Camilla Läckberg och Simon Skölds bebis, och inte ett husdjur.

Eftersom Camilla Läckberg verkar döpa både barn och husdjur till djurnamn så kan det vara svårt att hänga med ibland, så jag kände jag var tvungen att förtydliga det här innan vi går vidare.

Grejen med Nemi är iallafall att hon har börjat få ”problem” sedan Polly föddes. Camilla Läckberg bloggar:

”Och något som många av er frågat om är ju min älskling Nemi. Vi har ju haft problemet ända sedan Polly föddes att hon börjat bajsa och kissa inomhus – och inte i lådan…  Tror inte det bara är Pollys ankomst som utlöst det, utan det var nog helt enkelt bara det som blev droppen – hon var inte jätteförtjust när vi skaffade de andra tre katterna heller.”

Nemi verkar ha behövt gå igenom prövning efter prövning. Ständiga svartsjukedraman och en konstant tävling om Camillas gunst med både andra katter, bebisar och Simon Sköld. Varje dag är en kamp för att inte glömmas bort!

Nu har Nemi gett upp och tar till sitt sista knep. Bajsknepet! Får man inte uppmärksamhet på annat sätt så finns det inget annat alternativ än att börja bajsa på sig. Allt för att någon ska bry sig! Desperationen är total.

Nu har Camilla Läckberg besökt Bagarmossens djursjukhus tillsammans med Nemi för att få ett slut på bajskaoset hemma i Enskede. Man kan inte vara bästsäljande författare och vada genom massa bajs för att komma fram till skrivmaskinen.

”Så vi var på Bagarmossens djursjukhus för ett par veckor sedan för undersökning, och jag fick då lite råd om saker jag kunde prova. Bland annat att sätta det lugnande medlet Felliway i eluttag i det rum där Nemi är mest, och även att strö ett lugnande medel på katternas mat.”

Camilla Läckbergs katter har alltså börjat gå på lugnande medel nu. Ska verkligen kändiskatter behöva ha det såhär i Sverige 2017? Tänk på det innan du börjar gnälla över ditt eget liv. Du hade kunnat vara Camilla Läckbergs sönderstressade katt Nemi.

TEST: High Kick Rosé by Fredrik Eklund

av tramsfrans

Igår hände det äntligen! Jag fick smaka på en flaska HIGH KICK ROSÉ, kändismäklaren Fredrik Eklunds nya rosévin. Vissa av er kanske kommer ihåg att jag bloggade om vinet när det blev klart att det skulle släppas, och nu har det alltså äntligen runnit ner genom min hals. Såhär beskriver Fredrik själv vinet:

A light breeze comes in from the Adriatic Sea. I stare into the sunset, and through the pink reflection of my glass of HIGH KICK Rosé, I think: this is life. This moment is what it’s all about. This is what I’ve worked so hard for. I’m finally here.”

Jag drack min flaska High Kick Rosé en molnig majkväll i Hässelby Gård medan jag åt pasta med tomatsås och en charkbricka för 30 kr. Allt tack vare ett generöst extrapris på Ica Supermarket. Jag blickade ut över grannskapet men fick inte alls någon känsla av Adriatiska havet.

Känslan av att jag äntligen nått det mål som jag jobbat för så länge vägrade infinna sig. Det kändes mest lite tragiskt och deppigt? Kände inte alls att det var LIVET! Därför så kan jag inte låta bli att lite besviken på Fredriks vin.

Många av er kanske undrar hur vinet smakade. För att ni ska bli av med er nyfikenhet så kan jag meddela att jag uppfattade vinet som lite surt. Jag tycker dock att det var helt okej, men jag kan känna att Fredrik skjuter sig själv i foten med att ha en så högtravande beskrivning på etiketten om hur otroligt gott vinet är. Det är absolut ett härligt vin att skölja ner lite tomatsås med, men det är knappast något man drar fram när man ska fira något stort. Betalar man 99 kronor för en flaska så blir det sällan någon sensation.

Den absolut största nackdelen med High Kick Rosé är att det har naturkork. Jättesnobbigt! Kändisvin ska vara lättillgängligt och okomplicerat, och om det inte är skruvkork så får man genast problem. Vem tror Fredrik att han är egentligen? Det var ren tur att jag inte befann mig på Ullareds camping och var törstig utan vinöppnare, för isåfall vet jag inte hur jag hade löst det.

Om någon av er bestämmer er för att beställa Fredrik Eklunds vin så rekommenderar jag att kolla på det här klippet medan ni dricker det. En modern klassiker från Malou Efter Tio där Fredrik VÄGRAR prata svenska. TV-historia!

Sida 1 av 21
 • Tjänstgörande redaktör: Joakim Magné
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB