V75-Tips Axevalla

av MLipovac

Ny jackpottomgång på Axevalla idag med 47 miljoner i potten. Vi får se det underbara stoet Southwind Feji på sin hemmabana och jag tror hon löser sin lite kniviga uppgift. Timo Nurmos är nyckeln i omgången­ då han skickar ner många fina hästar som blir betrodda. Jag har hittat två tänkbara chansspikar som jag tror på, ska invänta värmningarna och sista infon innan jag tar beslut. Glöm inte bort dragen, dem är bortglömda och kan smälla till. Mot 7 rätt!


Bästa singelstreck

13 Southwind Feji (V75-6) är en segermaskin som bara ser bättre och bättre ut. Senast var hon ute mot ett tuffare gäng på Åby men avväpnade dem på ett enkelt sätt. Hon har en tuff uppgift med tillägg på kort distans men jag tror hon klarar detta. Det långa upploppet gynnar henne och jag tror hon fäller allt till slut.

Tänkbara chansspikar

8 Roofer (V75-3) är en häst jag alltid gillat. Senast var han ute mot tuffare hästar bland annat dagens favorit 12 Global Undicided. Han satt fast med allt sparat på innerspåret och såg riktigt fin ut. Jag tror man kommer vara offensivare idag och det är ett måste från detta utgångsläge, kan Örjan hitta ner i kön och få en bra rygg att gå i då tror jag han fäller allt på det långa upploppet. Han möter lite lättare motstånd nu och när favoriten också brottas med bakspår så tror jag Örjan har bra chans att fixa detta.

10 Eelis (V75-7) spikade jag senast under V75 finalerna och han gjorde ett riktigt bra lopp. Han gick i ledningen (den dagen vann ingen från ledningen) och blev slagen av Olle Rols. Jag tror att han hade vunnit om banan varit lite bättre. Denna uppgift ser bra ut tycker jag, många som ska gasa från start och där bakom sitter Eelis och smyger. När det vankas upplopp så kommer han längst ut. Jorma Kontio från bakspår är lite chansartat då han har en tendens att sitta och sova i kön. Kan vara en rolig chansspik i avslutningen.

Dragen

4 Colour Of Love (V75-2) har visat fin form på slutet. Hon gick bra senast och idag ska Uhrberg köra vilket är riktigt intressant. Jag tror hon kan få ett perfekt lopp på innerspåret och skulle luckan uppstå så kan hon skrälla till låga 3% i ett väldigt öppet lopp.

13 Coffie U.N.G (V75-4) blir bortglömd i detta lärlingslopp. Han kommer från några tveksamma insatser men besitter riktigt bra kunnande. Han gynnas av att det är två strukna då han kan komma igenom på ett bättre sätt. Kim Moberg kör honom alltid vilket är ett plus och blir det bra tempo där fram då har han en vass avslutning.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 13 Southwind Feji 

DD-2: 10 Eelis

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Ikväll delar Åby och Solvalla på V86 omgången och det är min favoritkombination. Det brukar vara sevärda lopp på Åby där vi har som bekant open stretch på upploppet. Omgången i sig ser favoritbetonad ut på förhand men som så många gånger förut så räcker det med två skrällar för att värdet ska sticka iväg. Mina singelstreck kommer i början och seger receptet är spets och slut på båda. Glöm inte bort dragen, dem ska ge oss pengarna. Finns även lite DD-förslag längre ner på sidan. Mot 8 rätt!


Bästa singelstreck

5 Highspirit (V86-1) har en straffspark framför sig och blir kvällens största favorit. Han har set fin ut vid dem två senaste segrarna och jag tror han plockar sin tredje raka ikväll. Han är ruskigt snabb ut och i ledningen tror jag ingen besegrar honom. Flemming slår in straffsparken i öppet mål.

Näst bästa singelstrecket

2 Sir Q.C (V86-2) tar jag ”ställning” för i ett lopp där två hästar sticker ut. Han var ute i ett V75 lopp från bricka tolv senast och gjorde det bra. Jag varnade för honom då men uppgiften blev lite för svår. Ikväll har han ett bra utgångsläge och går ner i klass, Ulf kommer testa för ledningen efter en bit och jag tror ingen bråkar med honom. Väl i ledningen ska han vinna mot detta motstånd.

Dragen

11 Gute Band (V86-5) gör intressant debut i Johan Untersteiners regi, han är bra i grunden och skulle det blir bra tempo så kommer han in i matchen. Till 6% är han intressant i ett öppet lopp.

12 Doneisdone (V86-6) håller bra form och spurtade bra senast. Det är ingen häst som vinner ihjäl sig men jag gillade intrycket senast. Skulle Kenneth komma bra på det från springspåret så kan han överraska.

3 Alwaysinblackpedia (V86-7) är en häst jag gillar, hon har fått ett lopp i kroppen och Frode kommer inte till Åby om han inte tror på henne. Hon öppnar snabbt och jag tror man siktar på ett smyglopp i ryggen på ledaren. Hon är vass när hon får smyga och det kan smälla på stretchen när Takter viker ut henne.

12 Bucks To Burn (V86-8) avslutade starkt som trea efter uppehåll senast, han mötte då kvällens favorit 3 Stand Bayou. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och skulle det bli bra tempo där fram, då kommer han till slut. Bakspår med voltstart är inte så dåligt, det har ni säkert hört förut av mig.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,4,6

DD-2: 3,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Dixi Sisu

DD-2: 3 Stand Bayou

Roliga DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Alwaysinblackpedia

DD-2: 12 Bucks To Burn

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

Dags att ta betalt ikväll!

av MLipovac

Tjena!

Ikväll går tävlingarna på Eskilstuna och jag har hittat en spik i avslutningen som jag vill ta betalt på ikväll. Det är 7 Athos Race (V64-1/DD-1) som jag trott på en del på slutet, han satt fast på V75 näst senast och föll för det tunga underlaget senast på Solvalla. Ikväll har han springspår och träffar Åke rätt så tror jag han sitter i ledningen och då är han hästen att slå. Han går bra bakifrån också så ledningen är inget måste. Han är inte ens favorit och det tackar jag för.

Jag spelar också en rak DD med storfavoriten 12 Stoneisle Ocean (V64-5/DD-1) som har en passande uppgift framför sig. Hon går ner i klass ikväll men utgångsläget är tråkigt, jag tror hon löser uppgiften om inte Tomi Haapio kör vilse med henne.

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 12 Stoneisle Ocean

DD-2: 7 Athos Race

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

47 miljoner i jackpot och V75-finaler på Solvalla. Det kittlar lite extra och när det dessutom ser svårt ut att få ihop sin rad då tror jag det kan betala bra. Jag har hittat två singelstreck som jag tror har bra chans att ta hem sina lopp, den första tar jag ställning för och den andra blir favorit. Sedan finns det många roliga drag som är bortglömda. Njut av sporten, nu kör vi! 


Singelstrecken

1 Zenit Brick (V75-3) är en dem stora profilerna under vintern. Han ställs mot den andra profilen 2 Västerboonthenews och det ska bli kul att se den duellen. Jag tror att Zenit är den bättre hästen och med loppet i kroppen senast så är han bara bäst. Han har innerspår och Björn kommer att få leta sig ut (litet fält så det löser han) och sedan ta värsta konkurrenten den tunga vägen. Intrycket senast var riktigt fint och när Björn börjar dra upp farten sista varvet så tror jag han plockar ner ledaren. Jag tycker hästarna ska vara lika mycket streckade men så är inte fallet. Zenit Brick till 29% tackar jag för! Kör Björn!

4 Weekend Fun (V75-4) har övertygat på slutet och jagar sin femte raka seger. Han vann spårlottningen och det låter riktigt påställt från stallet. Han har en ruskig avslutning och från ett bra utgångsläge tror jag man hittar ner i en bra position och då har han en bra chans. Han öppnar faktiskt ganska bra och skulle man ladda kanske man får ledningen. Jag tror han har en bra chans oavsett position och det ska bli kul att följa denna fina häst. Jag är också väl medveten om att Rikard N Skoglund inte vinner under V75 finalerna varje gång men han känner hästen bra och jag litar på honom.

Dragen

4 Aisha Simoni (V75-2) är en riktigt stark märr som skördat fina framgångar i Sverige förut. Skulle Forss lösa det snäva spåret och få en bra start då tror jag hon kan vara med och hugga om ledningen, därifrån brukar hon gå bra och ska passas. Hon kan även vinna med annat loppscenario.

7 Velvet Gio (V75-5) vill jag varna lite extra för. Han har gjort två riktigt fina insatser på slutet och senast var han trea bakom Erik Sting och Twigs Briard. Idag är han helt bortglömd till 2% och skulle han ramla ner i ett bra slagläge, då kan skrällen vara ett faktum. Vill även nämna just 6 Twings Briard som får Björn Goop i sulkyn vilket är intressant.

I avslutningen väljer jag att plocka med många hästar, det finns några som är riktigt bortglömda och dem vill jag varna för. 2 Han Herred satt fast med allt kvar senast, kan få ett riktigt bra lopp igen och skulle lucka komma så kan han skrälla. 7 Sambuca Knight är nedstruken till spår fem vilket är ett stort plus. Han öppnar väldigt bra och skulle han få ledningen så säljer han sig dyrt. Den sista är 10 Västerbo Exact som verkligen kan spurta när han får sitt lopp. Det kan gå undan från start vilket bjuder in dem på bakspår och då kommer han bli farlig.

Spelstopp på V75 är 16.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

DD-Tips Åby

av MLipovac

Åby står för kvällens V64 omgång och jag tycker det ser intressant ut på förhand. Jag har hittat ett roligt drag i inledningen jag vill varna för och sedan har jag hittat en lösning på dagens dubbel. I inledningen får vi se ett långlopp där två hästar sticker ut, jag tror det kommer stå mellan dessa men det finns en rolig outsider som kan gynnas om dem kör mot varandra. I avslutningen får vi se ett snabblopp där jag plockar med en duo. Nu kör vi!


Min luring i inledningen börjar vi med, det är en härdad V75 häst som går ner i klass och såg väldigt fin ut senast. Hästen jag pratar om är 8 Dollar Access (V64-1) som har bra form. Han var som sagt ute på V75 senast och såg väldigt fin ut som fastlåst. Man kan tänka att utgångsläget är jobbigt, det är det men när det endast är åtta hästar till start så är det inte lika illa. Kan han ramla ner i en bra rygg och få lite draghjälp, ja då kan han spurta vasst. En häst som måste med i inledningen.

Spelstopp på V64 är 19.30


DD-1 (2640m auto)

1 Great King Wine och 6 Bellino B sticker ut i inledningen, båda vann sina senaste starter och såg väldigt fina ut. Den förstnämnda ger jag tipset till då han var väldigt fin efter lite paus senast, han kommer knappast vara sämre ikväll och från ett perfekt utgångsläge kan Stefan välja hur han vill göra. Det finns open stretch på Åby och en resa i rygg på ledaren och sedan spruta kan vara en riktigt bra lösning för honom. Den sistnämnde var överlägsen senast från ledningen, han blir bara bättre med två lopp i kroppen och i ett litet fält kanske han får ta över ledningen och då kan han bita ifrån sig riktigt bra. Skulle det dock kosta mycket för dessa två då vill jag ha med en tredje, det är Veijos 3 Othello Face som var tillbaka senast efter lång paus. Han galopperade då bort sig men det tar jag inte så hårt på, det är autostart ikväll vilket jag tror är mycket bättre för honom. Han har riktigt hög grundkapacitet och skulle han vakna på rätt sida ikväll då kan han vara med i segerstriden.

DD-2 (1640m auto)

1 Bouncing Ball O.O är en häst jag jagat på sistone, han har fått ett lopp i kroppen efter en liten vila och jag tror han närmar sig toppformen. Jepson kommer ladda vad som går ikväll och kan bestämma taktiken här, jag tror man vill testa i ledningen men skulle det kosta för mycket så kan han välja att släppa och ta dem till slut. Jag vill dock dubbla med en häst jag tyckte gjorde ett bra lopp efter paus senast, det är 9 Digital Yankee som jag tror kommer göra ett väldigt bra lopp ikväll. Han har en bra rygg att gå i och då kan han få en riktigt bra resa, till 7% är han riktigt rolig.


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3,6

DD-2: 1,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Great King Wine

DD-2: 1 Bouncing Ball O.O

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Bergsåker/Solvalla

av MLipovac

V86 ikväll på Bergsåker och Solvalla. Omgången ser något favoritbetonat ut på förhand med några klara favoriter som ser ut och ha en bra chans till seger. Det tyckte man senast också och då skrällde det rejält i ett lopp och ingen hade åtta rätt till slut. Min bästa spik startar på Solvalla och tanken är att han ska leda sitt lopp runt om med världens bästa kusk. Det roliga singelstrecket blir det mycket snack om efter att kusken gått ut och gett klartecken, vi får se om han lyckas. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

3 Reverend Wine (V86-8) har skördat fina framgångar med just Björn Goop och dem har tre segrar från ledningen på Solvalla. Utgångsläget ikväll är perfekt och han lär ta hand om ledningen direkt, man snackar även om nytt huvudlag och jänkarvagn för att ge honom en extra kick. Han har pausat lite men tränaren låter väldigt nöjd och jag tror Goop avslutar kvällen med en spets och slut vinst.

Roliga singelstrecket

10 Bonaldo (V86-5) har toppform och vann från ett liknande läge senast. Han kördes till ledningen och vann. Jag tror Norberg är inne på samma scenario ikväll och jag tror att han lyckas. Roligt att Norberg själv tror på en riktigt bra chans, hans uttalande om att ”han springer åttor runt favoriten” ska bli kul att se. Favoriten är dessutom osäker och skulle han göra bort sig då tror jag mitt singelstreck har en bra uppgift framför sig. Bakom dessa två ser det öppet ut, jag spikar och hoppas Norberg löser detta.

Dragen

11 Actual Star (V86-4) är en rolig skräll som alltid har en bra spurt till slut. Senast passade inte banunderlaget och den insatsen är det bara att glömma. Jag tror han är med och slåss om segern bara Kenneth löser en bra resa åt honom. 4% just nu.

6 Princess Time (V86-6) gjorde ett bra lopp näst senast bakom två bra hästar som trea. Hon verkar vara på gång och när Björn Goop sätter sig i sulkyn så blir det hela ännu intressantare. Hon har springspår och träffar Björn rätt så kan hon få ett bra lopp i främre träffen, blir inte förvånad om Björn ”gungar” in henne som bara han kan.

Spelstopp på V86 är 20.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Knifetown Winner

DD-2: 3 Reverend Wine

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

Tredje gången gillt!

av MLipovac

Tjena!

Solvalla står för tävlingar ikväll och jag tar omtag på en häst jag spikat i dem två senaste starterna. Det är 9 Sebastian Journey (V64-6) som verkligen står på tur för seger. Näst senast blev han störd till galopp direkt i starten och då var den dagen förstörd, senast gick han bra ute i spåren men fick lite får långt fram till den vinnande hästen. Jag tror loppen gjort honom gott och ikväll är det dags att ta den efterlängtade segern. Han är i skrivande stund streckad på 20% vilket känns bra, jag hoppas han håller sig där. Ajaa Jorma!

Spelstopp på V64 är 19.30

Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

Rak DD ikväll!

av MLipovac

Tjena!

Den nya veckan start med en V64 omgång på Axevalla. Jag tycker omgången håller ganska så låg klass och jag väljer istället att testa en rak dagens dubbel. Omgångens bästa spik tycker jag startar i just DD-1 och det är 5 Smokey Herman som tog en bra seger senast från ledningen. Han har tagit 10 av sina 11 segrar från just ledningen och när han dessutom är nedstruken ett spår så tror jag på en klassisk spets och slut seger. I DD-2 blir Peter Untersteiner väldigt klar favorit från ett tråkigt utgångsläge med en trög häst. Visst kan det gå men det finns inget värde i att spela favoriterna mot varandra. Jag går istället på 11 Una Blessed som visserligen varit struken efter senaste insatsen, men var riktigt bra vid segrarna innan. Hon är riktigt fartfylld och skulle Wilhelm hitta en bra rygg att gå i så kan hon blåsa ner allt på det långa upploppet. Tror även att Bergh kommer svara ut favoriten och då kan det bli lite körning vilket gynnar min spik.

Spelstopp på DD är 20.53

Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

V75-Tips Åby

av MLipovac

V75 på min favoritbana Åby och den kryddas dessutom med en stor jackpot! Tycker dock att omgången ser favoritbetonad ut vilket är tråkigt, jag ska föröska fälla några favoriter för att få upp utdelningen. Omgångens bästa spik hittar vi Gulddivisionen, det är en profilhäst som under vinter varit riktigt bra. Bjuder även på en chansspik och några drag som är intressanta. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

9 Zenit Brick (V75-3) har en häftig utveckling och är en profilerna på V75 i vinter. Han fick se sig besegrad senast efter ett tufft lopp, han gick ute i tredjespår fram till dödens och kunde inte plocka ner Digital Ink. Denna gången möter han ett passande gäng och när Goop sätter sig i sulkyn igen så tror jag han bara krossar detta motstånd.

8 Valborg Marje (V75-4) är den bästa hästen i fältet och står verkligen på tur för seger. Näst senast såg det ut som att hon skulle gå mot seger men då gick hon över i passgång och galopperade till slut. Senast blev det galopp i första sväng men upphämtningen var riktigt bra, hon hade vunnit utan den. Idag har hon femtespår i volten, men det räddas upp av att Jepson sätter sig i sulkyn, han är en av dem skickligaste på just voltstart och jag tror han får iväg henne utan problem. Sedan tror jag han är offensiv och skulle han vara framme tidigt så blir jag inte förvånad om ekipaget sitter i ledningen. Det är inget måste för hon är bra med ryggresor också.

Chansspiken

12 Volocity De Vie (V75-7) var ruskigt fin senast i debuten för Nurmos, han mosade allt från dödens och visade inte prov på någon ringrostighet. Jag tror att han går framåt rejält med loppet i kroppen och trots det tråkiga utgångsläget tror jag han är bäst. Det saknar verkligen inte motstånd men får Erik lite hjälp med tempot och en bra rygg då tror jag Volocity fäller allt.

Dragen

11 Daydream Rapida (V75-1) gjorde ett väldigt bra lopp senast, han fick tugga utvändigt om ledaren och galopperade i slut svängen. Jag tror han hade tagit en god placering då, kusken Hans Crebas var inne på att segern rök där. Jag gillade intrycket och idag blir han bortglömd igen. Skulle han få dem rätta ryggarna så kan han skrälla direkt i inledningen. Bakspår i voltstart är bättre än med autostart då man kan komma igenom på ett bättre sätt. Kör Crebas!

3 Well Done La Marc (V75-5) är kanske inget riktigt drag, men hon är så mycket mindre spelad än favoriten och därför vill jag varna för henne. Från ett bra utgångsläge tror jag att Björn placerar henne i ledningen och över den korta distansen kommer han köra så länge lampan lyser. Favoriten kommer bli synad, men hon är bra och skulle hon vinna från dödens så får man bara ta det. Det är ändå debut på kort distans, mot ett tuffare motstånd från ett tråkigt utgångsläge.

8 Digital Archive (V75-6) är tillbaka efter lite vila, han brukar gå väldigt bra efter just paus och trots det tråkiga utgångsläget vill jag plocka med honom. Bergh låter nöjd med honom och han har gått bra banjobb i veckan. Han gillar distansen och skulle det stämma med positionerna så är han med i segerstriden.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 1,3,5,6,7,8

DD-2: 12 Volocity De Vie

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Barkevious Mingo

DD-2: 12 Volocity De Vie

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

Open stretch vinnare på DD!

av MLipovac

Tjena!

Ikväll står Åby för tävlingarna och jag har hittat ett riktigt roligt drag på dubbeln. Den kommer i DD-1 och jag går rakt ut på honom, han är inte i närheten av att bli favorit men lär gå upp i procent under kvällen.

Hästen jag pratar om är 2 Röde Orm S.L (V64-5/DD-1) som jag verkligen fastnade för senast. Han mötte då Cash Valley som är en väldigt bra häst och blev trea. Han kördes ganska snällt och det såg ut som att han hade krafter kvar. Intrycket var väldigt fint och ikväll tror jag han har drömförutsättningar. Han är riktigt snabb ut bakom bilen och jag tror man har siktet inställt på spets till en början, efter en bit kommer favoriten 4 Stronghold ställa frågan och man kommer släppa över ledningen till honom då det är en bra rygg. Sedan vet vi som bekant att det finns open stretch på Åby och där kommer mitt drag att blåsa ner samtliga. I DD-2 plockar jag med ett gäng hästar då det ser öppet ut, tänk på att det egentligen är en spårtrappa för femton hästar , men endast tolv är anmälda. Det betyder att vissa hästar står bättre till än förväntat.

Spelstopp på V64 är 19.30


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Röde Orm S.L

DD-2: 5,6,8,9,11,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Röde Orm S.L

DD-2: 11 Bal Bora

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

Sida 1 av 52
 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB